Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Yleinen

Alle 21-vuotiaiden EM-kisat 17 – 30.6.2015

17.06.2015, futari

Alle 21-vuotiaiden EM-kisat ovat luvassa jälleen kahden vuoden tauon jälkeen tänä kesänä, kun Tshekki isännöi reilun parin viikon verran kestävää turnausta. Kaksi vuotta sitten Espanja juhli toista peräkkäistä mestaruutta Israelissa, mutta tänä vuonna mestariksi kruunataan joku muu, sillä hallitseva tuplamestari ei tämän vuoden lopputurnaukseen päässyt lainkaan mukaan.

 

Tshekki toimii siis tämän vuoden lopputurnauksen isäntänä. Mukana on kahdeksan Euroopan parasta maata, jotka selvittävät tiensä karsintojen kautta lopputurnaukseen. Kahden vuoden takaisista kisoista mukana on vain kolme maata, kun Italia, Englanti ja Saksa selvittivät tiensä jälleen lopputurnaukseen. Pohjoismaiden edustajia on tänä vuonna kaksi kappaletta, kun Ruotsi ja Tanska ovat jälleen mukana. Tanska oli viimeksi mukana vuonna 2011, jolloin se toimi turnausisäntänä, ja Ruotsi oli vuoden 2009 lopputurnauksessa mukana, myöskin turnausisäntänä. Vuoden 2009 lopputurnaus muistetaan Suomessakin hyvin, sillä Pikkuhuuhkajat olivat tuolloin mukana lopputurnauksessa.

Tämä turnaus on kyllä, joka vuonna ollut erittäin mielenkiintoista seurattavaa, ja samaa on odotettavissa tänäkin vuonna. Turnauksissa on joka vuosi ollut aina paljon pelaajia mukana, jotka ovat jo nousseet suuren yleisön tietoisuuteen, sekä pelaajia, jotka ovat tämän turnauksen avulla nousseet esille. Historian aikana turnauksen parhaimmaksi pelaajaksi on valittu muun muassa seuraavia nimiä: Rudi Völler, Laurent Blanc, Davor Suker, Luis Figo, Fabio Cannavaro, Andrea Pirlo, Petr Cech, Alberto Gilardino, Klaas-Jan Huntelaar, Royston Drenthe, Marcus Berg, sekä kahden viimeisen turnauksen päätteeksi espanjalaiset Juan Mata ja Thiago Alcantara.

Viime vuoden turnauksen maalipörssin voiton vei neljällä osumalla Juventuksen hyökkääjä Alvara Morata, sekä turnauksen parhaaksi maalivahdiksi valittiin Espanjan David de Gea, joten erittäin kovia nimiä tässä turnauksessa ollaan nähty, ja paljon mielenkiintoisia pelaajia löytyy tänäkin vuonna jokaisen mukana olevan maan kokoonpanosta. 2000-luvun aikana eniten maaleja yhdessä turnauksessa on iskenyt Ruotsin Marcus Berg, joka iski vuoden 2009 Ruotsin isännöimässä turnauksessa peräti seitsemän osumaa.

Turnaus pelataan kolmessa kaupungissa. Prahassa pelataan kahdella eri areenalla. Eden Arena, jonka kapasiteetti on 20,800, toimii myös turnauksen loppuottelun näyttämönä. Toinen areena Prahassa on Generali Arena, jonka kapasiteetti on 19,784. Olomoucissa pelataan Andruv Stadionilla, joka vetää reilut 12 000 katselijaa. Uherské Hradište toimii kolmantena kisakaupunkina, jossa pelataan Stadion Miroslava Valenty areenalla, jonka kapasiteetti on reilut kahdeksan tuhatta katselijaa.

Lohkojako:

A-lohko:

Tshekki
Tanska
Saksa
Serbia

B-lohko:

Englanti
Italia
Portugali
Ruotsi

Otteluohjelma:

A-lohko:

17.6 klo 19:00 Tshekki – Tanska
17.6 klo 21:45 Saksa – Serbia

20.6 klo 19:00 Serbia – Tshekki
20.6 klo 21:45 Saksa – Tanska

23.6 klo 21:45 Tshekki – Saksa
23.6 klo 21:45 Tanska – Serbia

B-lohko:

18.6 klo 19:00 Italia – Ruotsi
18.6 klo 21:45 Englanti – Portugali

21.6 klo 19:00 Ruotsi – Englanti
21.6 klo 21:45 Italia – Portugali

24.6 klo 21:45 Englanti – Italia
24.6 klo 21:45 Portugali – Ruotsi

Välierät:

27.6 klo 19:00
27.6 klo 22:00

Loppuottelu:

30.6 klo 21:45

Joukkue-ennakot:

Tshekki:

Kisaisäntä Tshekki on nyt maansa historian 11.kerran mukana U21-lopputurnauksessa. Edellisen kerran Tshekki oli mukana vuonna 2011 Tanskan turnauksessa, tuolloin irtosi kovassa lohkossa kaikkien yllätykseksi lohkon kakkossija Espanjan jälkeen. Välierissä upeat kisat pelannut Sveitsi oli kuitenkin maalin verran parempi. Tänäkin vuonna Tshekki joutui varsin kovaan lohkoon, sillä ensisijaisesti ainakin Saksa ja Serbia ovat kisaisäntiä kovempia maita.

Tshekin joukkue kotiturnaukseen koostuu lähinnä kotimaan sarjassa pelaavista pelaajista. Ykkösmaalivahtina toimii Tomas Koubek, joka edustaa FC Hradec Kralovea. Puolustuslinjasta löytyvät muun muassa Sparta Prahan kaksikko Jakub Brabec sekä Pavel KaderabekTomas Kalas on Chelsean peluri, mutta hän on viime kaudet ollut lainalla niin Saksassa kuin Englannissakin alemmilla sarjatasoilla. Mielenkiintoinen pelaaja kuitenkin kyseessä.

Keskikentältä löytyy Nürnbergiä edustava Ondrej Petrak. Muuten keskikentältä löytyy kotimaan sarjoissa pelaavia pelaajia. Spartan kilpailijaseura Slavian pelaajista mukana on Jaromir Zmrhal. Hyökkäykseen päävalmentaja Jakub Dovalil otti mukaan Mlada Boleslavissa pelaavan Jiri Skalakin sekä Spartan hyökkääjä Vaclav Kadlecin, joka ennen Prahan lainaa edusti saksalaisseura Eintracht Frankfurtia.

Tanska:

Tanska lähtee nyt kuudetta kertaa mukaan alle 21-vuotiaiden EM-lopputurnaukseen. Viimeksi Tanska oli mukana siis vuonna 2011, kun tuolloin se toimi kisaisäntä. Tuon vuoden turnaus ei aivan putkeen mennyt, sillä kisaisäntä jäi tylysti oman alkulohkonsa jumboksi, vaikka se keräsikin yhtä monta pistettä, kuin tanskalaisten edelle sijoittuneet Valko-Venäjä, sekä Israel. Tuon kolmikon taistelu meni sen verran tasaiseksi, että lopulta Valko-Venäjän maaliero keskinäisissä otteluissa ratkaisi toisen jatkoonmenijän.

EM-karsinnoissa Tanska oli oivassa vireessä. Joukkue oli samassa alkulohkossa yhdessä, Venäjän, Slovenian, Bulgarian, Viron ja Andorran kanssa. Kymmenestä pelistä mukaan tarttui kahdeksan voittoa ja kaksi tasapeliä, jolla irtosi karsintalohkon ykköspaikka. Playoff-kierroksella Tanska kohtasi Islannin. Avausottelu kotikentällä päättyi maalittomaan tasapeliin. Toinenkin osaottelu meni pitkään maalittomana, joten jatkoaika alkoi häämöttämään. Lopulta 90.minuutilla Nicolaj Thomsen iski Tanskan 0-1 johtoon. Islanti tuli kuitenkin vielä lisäajalla rankkariosumalla tasoihin, ja ottelu päättyi 1-1. Vierasmaalisäännön turvin tanskalaiset etenivät tästä otteluparista lopputurnaukseen.

Jess Thorupin luotsaama ryhmä on erittäin mielenkiintoinen. Hyvin sujuneet karsinnat luovat hyvän pohjan alkavaan turnaukseen. Lohko on äärimmäisen kova, mutta Tanskalla piilee kyllä yllätysmomentinsa, mikäli se saa heti alusta alkaen pelinsä hyvään kuosiin. Tästäkin joukkueesta löytyy monia mielenkiintoisia pelaajia. Ykkösmaalivahtina turnauksessa toiminee FC Nordsjællandin David Jensen, joka kantaa omassa seurassaan myös ykkösmaalivahdin titteliä. Alakerrasta löytyy muun muassa Chelseata edustava Andreas Christensen ja Aston Villan Jonas Okore, joiden varaan on hyvä lähteä puolustusta rakentamaan.

Keskikentällä mielenkiintoinen seurattava pelaaja on ehdottomasti Bayern Münchenin 19-vuotias Pierre Højbjerg sekä karsinnoissa kymmenessä ottelussa viisi osumaa viimeistellyt Lasse Vigen Christensen, joka edustaa Englannissa Fulhamia. Hyökkäyksessä tunnetuin nimi lienee Ajaxin Viktor Fischer, jonka harteilla lepäilee Tanskan osumat. Mies osui Ajaxille tämän kauden aikana Hollannin liigassa kolmesti, mutta nyt vastuuta on luvassa enemmän. Vaihtoehtoina ovat myös Saksassa pelaavat Emil Berggreen sekä Yussuf Poulsen, joka osui RB Leipzigille 2.Bundesliigassa tällä kaudella yksitoista kertaa. Joten tulivoimaa Tanskan hyökkäyksestä kyllä tarvittaessa löytyy.

Saksa:

Saksa on ehdottomasti yksi tämän vuoden suurimmista voittajasuosikeista. Kaksi vuotta sitten Saksa jäi kovassa alkulohkossa Espanjan ja Hollannin taakse, mutta nyt se on ehdottomasti oman lohkonsa selvä ennakkosuosikki. Päävalmentaja Horst Hrubesch on saanut kasaan erittäin kovan ryhmän, josta löytyy valtavasti jo kokemusta esimerkiksi Bundesliiga-otteluista.

Karsinnoissa Saksa nappasi oman alkulohkonsa ykkössijan. Kahdeksasta ottelusta kuusi voittoa ja kaksi tasapeliä, ja lohkovoitto irtosi selvällä erolla ennen toiseksi tullutta Romaniaa. Playoff kierroksella Saksa kohtasi Ukrainan. Tämä ottelupari ratkesi jo avausosassa, kun Saksa haki komean 0-3 vierasvoiton. Kotiottelunsa Saksa voitti kahdella loppuhetkien osumilla maalein 2-0. Kevin Volland sekä Leonardo Bittencourt iskivät maalin mieheen tuossa kamppailussa.

Saksan kisaryhmä on tänäkin vuonna äärimmäisen kova. Tolppien väliin Saksalla on heittää kaksi huippuluokan torjujaa, kun mukana ovat FC Barcelonan Marc-Andre ter Stegen sekä Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahti Bernd Leno, joten on mielenkiintoista nähdä kumpaan päävalmentaja Hrubesch aikoo luottaa turnauksen aikana.

Puolustuksesta löytyvät Dortmundin Matthias Ginter sekä Freiburgin Christian Günter, joiden varaan pystyy luomaan kestävän puolustuslinjan. Mukana on myös Wolfsburgin Robin Knoche sekä Herthan Nico Schulz ja Mönchengladbachin Julian Korb.

Myös keskikentälle löytyy tekijämiehiä, kun kisajoukkueesta löytyvät muun muassa Schalken taiturimainen Max Meyer sekä Liverpoolin Emre Can. Erittäin mielenkiintoisia nimiä ovat myös Stuttgartin Moritz Leitner sekä Hannoverin Leonardo Bittencourt. Laidalle tulivoimaa tuo Wolfsburgin Maximilian Arnold.

Hyökkäyksessä häärivät sitten joukkueen kapteeni Kevin Volland, joka on Hoffenheimin pelaaja. Arsenalin Serge Gnabry on mielenkiintoinen pelimies, sekä FC Kaiserslauternin Philipp Hofmann. Joten laatua tästä ryhmästä kyllä joka pelin osa-alueelle löytyy.

Serbia:

Serbia on yhdeksättä kertaa mukana lopputurnauksessa. Serbia oli mukana viimeksi vuonna 2009 Ruotsin isännöimässä turnauksessa. Tuolloin taival jäi alkulohkoon, sillä serbialaiset saalistivat vain kaksi pistettä kolmesta pelistä, eikä jatkopeleihin ollut asiaa. Mladen Dodicin luotsaama ryhmä oli karsintalohkonsa toinen heti Italian jälkeen. Se sijoittui neljän parhaan lohkokakkosen joukkoon ja ansaitsi myös paikkansa playoff kierroksella.

Playoff kierroksella Serbia teki melkoisen jymypaukun, kun se jätti hallitsevan mestarin Espanjan ulos lopputurnauksesta. Ensimmäinen osaottelu kotikentällä päättyi maalittomaan tasapeliin, mutta Espanjassa Serbia venyi 93.minuutilla syntyneen voittomaalin ansiosta lopputurnaukseen, kaataen Espanjan maalein 1-2.

Dodic otti A-maajoukkueen mukanakin olevat Filip Djuricicin, Filip Kosticin, sekä Milos Jojicin mukaan kisaryhmään, mutta ulkopuolelle jäivät muun muassa nimekkäät Matija NastasicLazar Markovic sekä Aleksandar Mitrovic. Serbian miehistö on ehdottomasti yllätysvalmis. Stuttgartin hyökkääjä Kostic on hyökkäyspäässä avainroolissa, pelaaja jolta odotetaan maaleja turnauksessa. Keskikentällä Dortmundin Jojic on mielenkiintoinen pelaaja, jota kannattaa seurata. Turkissa pelaava Goran Causic on keskikentän sielu, sekä joukkueen kapteeni.

Ykkösmaalivahtina turnaukseen lähtee Englannissa Charltonissa pelaava Marko Dmitrovic, joka torjui myös voitollisessa karsintapelissä Espanjaa vastaan. Myös Southamptonin Djuricic on mielenkiintoinen pelaaja, jonka otteita kannattaa seurata.

Pääosin Serbian ryhmä koostuu lähinnä kotimaan sarjoissa pelaavista pelaajista, mutta avainroolissa olevat pelaajat tulevat muiden maiden seuroista. Yhteensä 11.pelaajaa tämän vuoden kisaryhmästä pelaa ulkomailla.

Englanti:

Englannin kaksi viimeistä turnausta on mennyt pahasti penkin alle, kun ”Kolme Leijonaa” on jäänyt kahdesti peräkkäin alkulohkoon. Vuodesta toiseen nimivahvalla ryhmällä mukana ollut joukkue on flopannut tärkeimmällä hetkellä erittäin pahasti. Tämän vuoden turnauksessa Englanti on ehdottomasti jopa yksi mestarisuosikeista. Uusi päävalmentaja Gareth Southgate on saanut ryhmänsä pelaamaan erinomaisen hyvää futista, ja tänä vuonna en usko millään Englannin kisojen jäävän jo alkulohkovaiheeseen. Kaikki on tietenkin mahdollista, mutta en millään jaksa tähän skenaarioon uskoa tällä kertaa.

Karsinnoissa Englanti oli samassa lohkossa yhdessä Suomen, Moldovan, Walesin, Liettuan sekä San Marinon, joten lohko oli varsin suotuisa briteille. Joukkue keräsi kaikista joukkueista eniten pisteitä lohkovaiheessa. Kymmenestä pelistä mukaan tarttui yhdeksän voittoa ja yksi tasapeli, pistemäärän ollessa komeat 28.pistettä. Maaliero suorastaan murskaava 31-2. Playoff kierroksella Englanti kohtasi Kroatian. Avausosa Englannissa päättyi brittien 2-1 voittoon, kun Harry Kane sekä Saido Berahinosuivat. Toinekin osaottelu päättyi Englannin 2-1 voittoon, joten näin ollen paikka lopputurnaukseen aukesi yhteismaalein 4-2.

Englannin kisajoukkueessa vilisee Valioliigan seuraajille monen monta tuttua pelimiestä. Ykkösmaalivahtina turnauksessa toiminee Stoken Jack Butland, joka oli myös viime kisoissa mukana. Puolustuksesta esiin nousevat muun muassa suomalaisillekin tuttu West Hamissa tämän kauden pelannut Carl Jenkinson, sekä Arsenalin puolustaja Calum Chambers. Topparin tontille tarjolla ovat muun muassa Evertonin John Stones, Burnleyn Michael Keane sekä Middlesbroughin Ben Gibson, joten laatua ja vaihtoehtoja tästä ryhmästä totisesti löytyy. Vasempana laitapuolustajana aloittanee Evertonin Luke Garbutt, joka on seurajoukkueessaan jäänyt aikalailla Leighton Bainesin varjoon vasemmalla kaistalla, mutta nyt hän pääsee irti, ja nuorukaisen otteita on mielenkiintoista päästä seuraamaan.

Keskikentältäkin löytyy tulivoimaa laajalla rintamalla. Keskikenttäpelaajista esiin nousevat Norwichin Nathan Redmond, Southamptonin James Ward-Prowse, Tottenhamin Tom Carroll, Manchester Unitedin Jesse Lingard, sekä Derbyn Will Hughes, joten vaihtoehtoja kyllä löytyy Southgaten miehistöstä eri keskikentän rooleihin runsaasti.

Hyökkääjiä Southgate otti mukaan kolme kappaletta. Mukaan pääsivät Tottenhamissa huikaisevan kauden pelannut Harry Kane, West Bromwichin, sekä EM-karsintojen maalikuningas Saido Berahino (osui karsinnoissa yhteensä kymmenen kertaa), sekä Burnleyn hyökkääjä Danny Ings. Kärkiparina todennäköisesti aloittaa Kane – Berahino, tämän parin edesottamuksia kannattaa toden teolla tässä turnauksessa seurata. Jälki voi olla vaarallisen tuhoisaa.

Italia:

Italia on tämän vuoden turnauksen maista ollut kaikista useimiten mukana lopputurnauksessa. Joukkue lähtee nyt 18.kerran turnaukseen, joten kokemusta italialaisilta toden teolla näistä löytyy. 2000-luvulla joukkue on napannut kaksi mestaruutta, vuosina 2000 ja 2004. Edellisessä turnauksessa 2013 Italia oli myös finaalissa, mutta taipui Espanjalle maalein 4-2. Azzurri kuuluu ehdottomasti myös tämän vuoden turnauksen voittajasuosikkeihin, vaikka alkulohko onkin erittäin kovatasoinen.

Karsinnoissa Italia nappasi oman lohkonsa kärkipaikan. Kahdeksasta kamppailusta kertyi kuusi voittoa ja kaksi tappiota. Kärkipaikka irtosi kahden pisteen erolla ennen Serbiaa ja Belgiaa. Playoff vaiheessa Italia kohtasi Slovakian. Avausosa vieraissa päättyi 1-1 tasapeliin, mutta kotikentällä Italia oli vahvempi ja nappasi 3-1 voiton ja eteni kisoihin yhteismaalein 4-2.

Italian kisajoukkue tämän vuoden turnaukseen koostuu kotimaan sarjoissa pelaavista miehistä. Maalinsuulle Italialla on heittää Chievon maalivahti Francesco Bardi sekä Cesenan torjuja Nicola Leali. Alakertaan tarjolla ovat muun muassa Sampdorian Romagnoli Alessio, Empolin Federico Barba ja Chievon Cristiano Biraghi.

Keskikentältä löytyy Juventuksesta tuttu mies Stefano Sturaro, joka liittyi päävalmentaja Luigi di Biagion ryhmään aivan viime hetkillä. Lazion Danilo Cataldi sekä Torinon Marco Benassi ovat mielenkiintoisia kavereita, joiden otteita seurataan tarkasti. Hyökkäyspäässä Italialla on sitten tarjolla Fiorentinan Federico Bernardeschi, Empolin Simone Verdi sekä Sassuolon hyökkääjä Domenico Berardi. Mielenkiintoisia lupaavia pelaajia löytyy siis Italian miehistöstä erittäin paljon.

Portugali:

Portugali on pitkästä aikaa mukana lopputurnauksessa. Lusitaanit ovat olleet viimeksi mukana vuonna 2007. Nyt edessä on seitsemäs esiintyminen turnauksessa, ja heti alkuun luvassa kova alkulohko, kun kisojen kaksi kovaa suosikkia, sekä yllätysvalmis Ruotsi haastavat lusitaanit kamppailussa jatkopaikoista. Kaikki edellytykset Portugalilla on mennä tästä lohkosta jatkoon, sillä Rui Jorgen miehistöstä löytyy todella mielenkiintoisia ja erittäin lupaavia pelimiehiä.

Karsintavaiheessa Portugali oli täysin omassa luokassaaan omassa lohkossaan, kun se voitti kaikki kahdeksan otteluaan ja nappasi selvästi lohkon kärkipaikan. Playoff kierroksella nähtiin sitten aikamoinen spektaakkeli, kun lusitaanit saivat vastaan kaksi vuotta sitten kisoissa olleen Hollannin. Avausosa Alkmaarissa meni nappiin, kun Portugali nappasi komean 0-2 vierasvoiton Sérgio Oliveiran ja Carlos Manén maaleilla. Toinen osaottelu tarjosi sitten viihdettä niin sanotusti koko rahan edestä, kun yleisö näki todelliset maalikarkelot. Avauspuoliajan jälkeen peli oli 2-2 tasatilanteessa, ja toisella jaksolla maalitehtailu sai jatkoa. Loppujen lopuksi Portugali voitti kamppailun 5-4, ja eteni lopputurnaukseen yhteismaalein 7-4. Aikamoinen trilleri siis nähtiin tämän otteluparin välillä.

Portugalin ryhmä on tänä vuonna kyllä erittäin mielenkiintoinen. Maaliin ovat tarjolla Benfican torjuja Bruno Valera sekä Maritimon maalivahti José Sá, joka toiminee ykkösmaalivahtina. Alakerran miehistä esiin on nostettava Sportingin Paulo Oliveira, Ranskassa Lorientissa pelaava Raphael Guerreiro sekä Ricardo Esgaio, joka on Academican pelaaja.

Keskikentällä on sitten Monacon pelaaja Bernardo Silva, sekä muun muassa Sportingin erittäin mielenkiintoinen William Carvalho, jota kannattaa ehdottomasti seurata. Karsinnoissa tärkeän osuman Hollantia vastaan iskenyt Sérgio Oliveira on FC Porton pelaajia, vaikka olikin viime kaudella hakemassa peliaikaa lainalla Pacosin riveistä.

Portugalin kärjessä viilettävät sitten muun muassa Deportivon Ivan Cavaleiro ja Sportingin Carlos Mané. Mielenkiintoisia vaihtoehtoja ovat myös Málagan Ricardo Horta ja Concalo Paciencia. Etenkin juuri Deporin Cavaleiro on mies, jolta Portugali varmasti onnistumisia turnauksessa odottaa.

Ruotsi:

Ruotsi on jälleen pitkästä aikaa mukana lopputurnauksessa. Tämä on 2000-luvun kolmas esiintyminen Ruotsille näissä karkeloissa. 2009 vuoden kotikisoissa Ruotsi eteni neljän parhaan joukkoon. Lopulta Englanti oli välierissä rangaistuspotkukilpailun jälkeen parempi ja eteni finaaliin. Tuolloin Ruotsin ykkösnimenä hääri Marcus Berg, joka oli turnauksen maalikuningas sekä paras pelaaja. Mielenkiintoisia pelaajia löytyy tämänkin vuoden joukkueesta. Ruotsi on mielenkiintoinen ryhmä, joka voi parhaimmillaan venyä mihin tahansa, mutta tällä kertaa alkulohko vaikuttanee kuitenkin liian kovalta, ja todennäköisesti ruotsalaisten turnaus tulee päättymään alkulohkon jälkeen.

Ruotsi voitti oman karsintalohkonsa 16.pisteellä, se kipusi pisteen erolla kärkipaikalle ennen Kreikkaa ja Puolaa. Muut maat lohkossa olivat Turkki ja Malta, joka toimi lohkon todellisena heittopussina häviten kaikki kahdeksan karsintaotteluaan. Playoff kierroksella Ruotsi venyi todella kovaan suoritukseen, kun se kukisti Ranskan. Avauosa vieraskentällä päättyi Ranskan 2-0 voittoon, joten ranskalaisilla oli hyvät lähtökohdat toiseen osaotteluun. Toisessa osaottelussa Halmstadissa Ruotsi kuitenkin näytti kytensä ja kukisti Ranskan komeasti maalein 4-1. Voiton takuumiehinä toimivat Isaac Kiese Thelin sekä Oscar Lewicki, kumpainenkin kaveri osui kahdesti. Yhteismaalit siis 4-3 Ruotsille.

Håkan Ericson valitsi tämän vuoden kisaryhmänsä pitkälti karsinnoissakin mukana olleista pelaajista. Rannalle jäi monta mielenkiintoista pelaajaa, jotka olisi ollut myös hienoa nähdä turnauksessa. Ruotsin ykkösmaalivahtina toimii AIK:ssa hyviä esityksiä esittänyt Patrik Carlgren, hänen kakkosvahtina toimii Örebron maalivahti Jacob Rinne. Puolustuksesta löytyy muun muassa AIK:sta Turkkiin ja Besiktasiin siirtynyt Alexander Milosevic, FC Kööpenhaminan Ludvig Augustinsson sekä Malmöä edustava Filip Helander.

Keskikentälläkin Ruotsin joukkueesta löytyy tuttuja pelimiehiä. Etenkin Palermon Robin Quaison, PSV:n Oscar Hiljemark ja Malmön Oscar LewickiSimon Tibbling, joka oli Djurgårdenissa hyvässä iskussa, hän edustaa nykyään Groningenia Hollannissa. Hänen otteita kannattaa myös seurata tarkasti. Heerenveenin Sam Larsson on myös erittäin mielenkiintoinen pelaaja. Yllätysnimenä mukaan pääsi Elfsborgissa hyvän alkukauden pelannut Arber Zeneli. Joten keskikentälle Ruotsilla löytyy monia hyviä vaihtoehtoja.

Hyökkäyspäähän Ericson otti mukaan neljä hyökkääjä, kaikki pelaavat ulkomaan kentillä. Isaac Kiese Thelin edustaa Ranskassa Bordeauxia, ja oli playoff-ottelussa Ranskaa vastaan isossa roolissa. John Guidetti on varmasti tuttu pelaaja monille, hänen nykyinen seura on Skotlannin jättiläinen Celtic. Branimir Hrgota on Mönchegladbachin miehiä ja neljäs hyökkääjä Mikael Ishak pelaa Tanskassa Randersin riveissä. Muun muassa Moskovan CSKA:n hyökkääjä Carlos Strandberg jäi ulos kisajoukkueesta, vaikka mies pelasi hyvän kauden Moskovassa. Jokaiselta mukaan otetulta hyökkääjältä on syytä odottaa maaleja, sillä jokainen on osunut U21-otteluissa hyvään tahtiin. Maaleja Ruotsi tarvitseekin, mikäli se mielii tästä kivenkovasta alkulohkostaan jatkoon mennä.

 

 

,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *