Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Yleinen

Copa América 2015

08.06.2015, futari

Aina yhtä jännittäviä sekä dramaattisia tarinoita tarjoava Copa América tuo taas tänä kesänä piristystä kesäkuukausien jalkapallotarjontaan, kun historian 44.turnaus käydään tällä kertaa Chilen maaperällä. Neljä vuotta sitten tämä upea turnaus päättyi Uruguayn juhliin, mutta kuka juhlii heinäkuussa Chilessä, se selviää kesä-heinäkuun vaihteessa.

Copa América vuosimallia 2015 pelataan siis Chilessä tänä vuonna, alunperin tämän vuoden turnaus piti pelata Brasiliassa, mutta Brasilia ja Chile vaihtoivat edustusvuoronsa keskenään, kun Brasiliassa pelattiin viime kesänä jo MM-kisat, sekä ensi kesänä luvassa on Rion kesäolympialaiset. Näin ollen Brasilia toimii sitten vuonna 2019 Copa Américan isäntämaana.

Mukana turnauksessa on 12.joukkuetta, joista kaksi ovat kutsuttuja. Tämän vuoden turnaukseen kutsun saivat Meksiko ja Jamaika. Turnaus alkaa kesäkuun 11.päivä ja finaali pelataan 4.päivä heinäkuuta, joten tiiviiseen tahtiin on luvassa mielenkiintoisia kamppailua Etelä-Amerikan maaperällä. Hallitsevana mestarina turnaukseen lähtee siis Uruguay, joka neljä vuotta sitten finaalissa kukisti Paraguayn. Ottaako Uruguay kenties toisen peräkkäisen mestaruuden, vai kenet kruunataan heinäkuussa mestariksi? Se selviää aikanaan. Tämän vuoden voittaja pääsee edustamaan vuoden 2017 Confederations Cupissa Etelä-Amerikkaa Venäjälle.

Lohkojako:

A-lohko:

Chile
Meksiko
Ecuador
Bolivia

B-lohko:

Argentiina
Uruguay
Paraguay
Jamaika

C-lohko:

Brasilia
Kolumbia
Peru
Venezuela

Otteluareenat:

Santiago: Estadio Nacional (kapasiteetti: 48,665), Estadio Monumental David Arellano (kapasiteetti: 47,347)

Concepcion: Estadio Municipal de Concepcion (kapasiteetti: 33,000)

Vina del Mar: Estadio Sausalito (kapasiteetti: 25,000)

Antofagasta: Estadio Regional de Antofagasta (kapasiteetti: 21,178)

La Serena: Estadio La Portada (kapasiteetti: 18,268)

Valparaiso: Estadio Elias Figueroa (kapasiteetti: 23,000)

Rancagua: Estadio El Teniente (15,252)

Temuco: Estadio Municipal German Becker (kapasiteetti: 18,125)

Otteluohjelma:

A-lohko:

12.6 klo 02:30 Chile – Ecuador
13.6 klo 02:30 Meksiko – Bolivia
16.6 klo 00:00 Ecuador – Bolivia
16.6 klo 02:30 Chile – Meksiko
20.6 klo 00:00 Meksiko – Ecuador
20.6 klo 02:30 Chile – Bolivia

B-lohko:

13.6 klo 22:00 Uruguay – Jamaika
14.6 klo 00:30 Argentiina – Paraguay
17.6 klo 00:00 Paraguay – Jamaika
17.6 klo 02:30 Argentiina – Uruguay
20.6 klo 22:00 Uruguay – Paraguay
21.6 klo 02:30 Argentiina – Jamaika

C-lohko:

14.6 klo 22:00 Kolumbia – Venezuela
15.6 klo 00:30 Brasilia – Peru
18.6 klo 03:00 Brasilia – Kolumbia
19.6 klo 02:30 Peru – Venezuela
21.6 klo 22:00 Kolumbia – Peru
22.6 klo 02:30 Brasilia – Venezuela

Puolivälierät:

25.6 klo 02:30
26.6 klo 02:30
27.6 klo 02:30
28.6 klo 02:30

Välierät:

30.6 klo 02:30

1.7 klo 02:30

Pronssiottelu:

4.7 klo 02:30

Loppuottelu:

5.7 klo 23:00

Televisiointi:

Turnaus televisioidaan kattavasti ympäri maailmaa. Suomessa ei turnausta näytetä miltään kanavalta, mutta turnauksen voi kokonaisuudessaan seurata esimerkiksi Youtubesta, sillä siellä striimataan jokainen turnauksen ottelu suorana lähetyksenä, kuten tehtiin myös neljä vuotta sitten.

Joukkue-ennakot:

Chile:

Kisaisäntänä siis toimiva Chile lähtee jahtaamaan historiansa ensimmäistä Copa Américan voittoaan. Historiansa aikana neljästi finaalissa ollut Chile on joka kerralla aina taipunut tappioon loppuottelussa. Nyt Chilellä on täydet mahdollisuudet edetä jopa mestaruuteen saakka. Aiempaakin kokemusta turnausisännän roolista Chilellä on, sillä se toimii nyt seitsemännen kerran turnauksen järjestänä.

Argentiinalaisluotsi Jorge Sampaolin luotsaama joukkue ilahdutti viime kesänä katselijoita jo Brasilian MM-kisoissa erittäin iloisella ja hyökkäysvoittoisella jalkapallolla, ja tätä tullaan näkemään myös kotikisoissa tänä vuonna. Ehdottomasti yksi turnauksen viihdyttävimmistä joukkueista.

Sampaolin kisajoukkueesta löytyy monia todella mielenkiintoisia pelaajia. Ykköstorjujana toimii Barcelonassa hyvän kauden pelannut Claudio Bravo, johon voittava joukkue pystyy luottamaan. Puolustuslinjaan Sampaolilla on heittää muun muassa QPR:ssä tämän kauden pelannut Mauricio Isla, Mainzin Gonzalo Jara, Interin Gary Medel, sekä Brasilian liigassa Cruzeiron joukkueessa pelaava Eugenio Mena, joten vaihtoehtoja toden teolla löytyy. Kuten viime vuoden MM-kisoissakin Sampaoli luottaa kolmen miehen alakertaan, ja samalla systeemillä Chile pelannee näissäkin kisoissa.

Keskikentän moottori on Juventuksen tähtipelaaja Arturo Vidal, joka ei suurelle yleisölle erikoisempia esittelyjä kaipaa. Toinen Italiassa pelaava David Pizarro on luotettava valinta keskikaistalle, vaikkakin muun muassa HSV:n Marcelo Diaz sekä Charles Aránguiz ovat hyvillä esityksillä kiilanneet Pizarron edelle. Viime vuonna MM-kisoissa hyvin esiintyneen Aránguizin otteita kannattaa seurata tarkasti.

Hyökkäyksessä ykkösvalinta on Arsenalissa huikean kauden pelannut Alexis Sanchez, jolta odotetaan tehoja nyt myös kotikisoissa. Sanchezin kärkiparina toimii Eduardo Vargas, joten erittäin vaarallinen on kyllä Chilen kärkipari. Maaleja on siis lupa tältä kärkiparilta odottaa.

Meksiko:

Meksiko on siis turnauksen toinen kutsutuista joukkueista. Maalla riittää tänä kesänä otteluita, sillä Copa Américan lisäksi meksikolaiset ovat mukana heinäkuussa pelattavassa Väli-Amerikan mestaruusturnauksessa. Tämä on vaikuttanut Meksikon pelaajavalintoihin, sillä auttamatta päävalmentaja Miguel Herrera on joutunut jakamaan miehistöään molempiin turnauksiin.

Meksiko tulee takuu varmasti kuitenkin antamaan Copa Américassa kaikkensa, vaikka miehistöstä kovia nimiä puuttuukin. Joukkue taistelee ehdottomasti lohkon kakkospaikasta yhdessä Ecuadorin kanssa, ja etenkin keskinäinen kohtaaminen saattaa tämän taistelun ratkaista.

Herreran kokoonpanon suurin poissaolija suurelle yleisölle on varmasti Real Madridissa tämän kauden lainasopimuksella pelannut Javier Hernandez, jonka Herrera jätti sivuun tästä turnauksesta, varmasti osittain myös siksi, että mies saa kunnolla lepoaikaa ennen heinäkuun turnausta. Viime vuoden MM-joukkueesta mukana on ainoastaan kuusi kenttäpelaajaa, sekä varamaalivahdit, joten vaihtuvuutta on erittäin paljon tähän turnaukseen.

Tolppien väliin astelee Cruz Azulin maalivahti Jesús Corona. Muut kaksi maalivahtia ovat Alfredo Talavera sekä Edgar Hernandez. Puolustuslinjasta löytyy yksi mies ylitse muiden, sillä kaiken kokenut ja nähnyt 36-vuotias Hellas Veronan toppari Rafael Márquez on mukana joukkueessa, ja toimii alakerran ehdottomana johtohahmona. Muuten joukkueen puolustuslinja koostuu lähinnä Meksikon sarjassa pelaavista pelaajista.

Keskikentältä löytyvät sitten muun muassa Twentessä pelaava Jesús Manuel Corona sekä Espanjassa Rayo Vallecanoa viime kaudella edustanut Javier Aquino. Kaksi mielenkiintoista pelimiestä. Muuten keskikenttämiehillä on varsin vähän kokemusta maajoukkuepeleistä, sillä suurimalla osalla mukana olevista pelaajista pelejä on alla vain kourallinen. Guadalajarassa pelaava Marco Fabián on pelannut 22 maaottelua ja viimeistellyt niissä kuusi osumaa.

Ykköskärkenä häärää Atléticossa vähäisille minuuteille jäänyt Raul Jiménez, joka on kuitenkin erittäin vaarallinen hyökkääjä, ja pystyy tekemään Meksikolle tärkeitä osumia. Muut kolme hyökkääjää tulevat Meksikon sarjoista. Eduardo Herrera on Pumasin mies, häneltä löytyy kolme maaottelua, ja näissä on syntynyt yksi osuma. Enrique Esqueda on Tigresin peluri, hän on edustanut maataan kahdeksan kertaa ja osunut myös kertaalleen. Vicente Vuoso edustaa Chiapasia, hänen tilillään on kymmenen maaottelua ja neljä täysosumaa, joten aikalailla Jiménezin harteilla maalinteko lepää tämän vuoden joukkueessa, etenkin kun siis Hernandez on nyt sivussa.

Ecuador:

Ecuadorin viime vuodet Copa Américassa on sujunut mollivoittoisesti, sillä ”La Tri” on jäänyt peräti viisi kertaa putkeen alkulohkovaiheeseen, joten tätä tilastoa lähtee nyt päävalmentaja Gustavo Quinterosin luotsaama ryhmä korjaamaan. Hyvä arpaonni, sekä keskinäinen ottelu juuri Meksikoa vastaan varmasti ratkaisee A-lohkon kakkospaikan, sekä toisen jatkoon menijän.

Joukkueen kokoonpanon runko koostuu lähinnä Etelä-Amerikassa pelaavista pelaajista. Joukkueen tähtipelaaja ManU:n Antonio Valencia joutuu tämän vuoden kisat jättämään loukkaantumisen vuoksi väliin, joten harvassa on nimimiehet tästä ryhmästä loppujen lopuksi.

Maalin suulle Quinteros heittänee LDU Quiton maalivahdin Alexander Domínguezin, jolla on 25 maaottelua tilillään ennen tätä turnausta. Alakerrasta löytyy kokenut Walter Ayovi, joka pelaa Meksikossa, hänellä on kasassaan yhtä vaille sata maaottelua. Frickson Erazo pelaa Brasilian liigassa, ja Juan Carlos Paredes edustaa Englannin Valioliigaan ensi kaudeksi noussutta Watfordia.

Keskikentältä löytyy kokenut Christian Noboa, joka edustaa nykyään PAOK:ia Kreikassa. Jefferson Montero on tuttu pelaaja Valioliigan ystäville Swansean riveistä, ja Renato Ibarra on Vitessen pelaajia. Noboa on keskikenttämiehistä tämän kisajoukkueen kokenein pelimies 51.maaottelullaan.

Kärkipelaajana häärii myös Valioliigan ystäville tuttu West Hamin hyökkääjä Enner Valencia, joka on ehdottomasti joukkueen ykköshyökkääjä tässä turnauksessa. Jaime Ayovi pelaa Argentiinassa, hän on maajoukkuepaidassa osunut yhdeksän kertaa. Fidel Martínez ja Miller Bolaños ovat ryhmän muut hyökkääjät.

Bolivia:

Turnauksen kertaalleen vuonna 1963 voittanut Bolivia on ollut viime vuosina yksi Etelä-Amerikan heikoimmista maista, ellei jopa heikoin. Joukkueen viimeisimmät turnaukset Copa Américassakin ovat menneet pahasti penkin alle, sillä joukkue on hävinnyt kaikki alkulohkon kamppailunsa neljässä viime turnauksessa. Ja mikään kovin suuri yllätys ei olisi, mikäli tämän vuoden turnaus lisäisi tilastoihin jälleen yhden heikosti sujuneen turnauksen.

Joukkueen kokoonpano turnaukseen koostuu lähinnä Etelä-Amerikan sarjojen pelaajista. Suurelle yleisölle tähtipelaajia ei toden teolla tästä ryhmästä löydy, mutta muutama varsin kokenut kaveri turnausjoukkueesta tänä vuonna löytyy.

Maalin suulle päävalmentaja Mauricio Soria laittanee Bloomingin maalivahti Hugo Suárezin, sillä kahdella muulla maalivahdilla ei juurikaan kokemusta maaotteluista löydy. Alakerrasta löytyy kokenut 34-vuotias Ronald Randes, joka on pelannut kiitettävät 81.maaottelua Bolivian väreissä. Myös Marvin Berajano on tähän ryhmään varsin kokenut 20.maaottelulla, kun katsoo muiden mukana olevien puolustajien aikaisempia pelimääriä maajoukkueessa. Berajano ja Randes pelaavat myös samassa seurajoukkueessa.

Keskikentällä Jhasmani Campos on joukkueen kokeneimpia pelaajia. Hän on Bolívarin pelaaja. Keskikentältä löytyvät myös AC Milanin vasta 18-vuotias Sebastián Gamarra, jolta A-maajoukkuedebyytti vielä uupuu. Ruotsin Allsvenskania seuraaville tuttu pelimies on IFK Göteborgin Martin Smedberg-Dalence, joka on myös mukana tämän vuoden kisajoukkueessa. Hänellä on vyöllään Allsvenskanissa 37 ottelua, joissa mies on osunut kahdesti.

Kärjessä Bolivialla viilettää aikanaan Bremenissä ja Wiganissa pelannut Marcelo Martins Moreno, joka on 49.maaotteluun paukuttanut kaksitoista häkkiä. Nykyään 27-vuotias hyökkääjä pelaa Kiiinassa. Muut kaksi hyökkääjää ovat Ricardo Pedriel ja Alcides Peña.

Argentiina:

Argentiina lähtee jälleen tänäkin vuonna turnaukseen yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista, kuten se on ollut jokaikinen vuosi. Neljä vuotta sitten kotikisat päättyivät pettymykseen, kun turnauksen voiton napannut Uruguay pudotti kisaisännät puolivälierissä, ja pitkään himoittu voitto jäi jälleen saavuttamatta. Argentiina on siis Copa Américan historian toiseksi menestyinen seura, 14.mestaruudellaan, ainoastaan Uruguay on yhden mestaruuden verran argentiinalaisia edellä. Viimeisin Copan voitto Argentiinalle vuonna 1993, joten 22.vuotta on siis jo kulunut edellisestä voitosta. Joko vihdoin Argentiina onnistuu nappaamaan mestaruuden, on varmasti monella jalkapallon ystävällä mielessä tämän turnauksen alla.

Argentiinan kisaryhmä vilisee tähtiä tähtien perään, eikä varmasti joukkue suurempia esittelyjä kaipaa suurelle yleisölle. Gerardo ”Tata” Martinon ryhmästä löytyy jokaiselle pelin osa-aluellee rutkasti taitoa ja kokemusta. Maalissa ”Albicelestellä” on Sampdorian maalivahti Sergio Romero. Muut mukana olevat maalivahdit ovat Napolin Mariano Andujar sekä Meksikon liigassa pelaava Nahuel Guzman, joka toimii kolmosmaalivahtina.

Puolustuksen pelaajista yhtä lukuunottamatta kaikki pelaavat ulkomailla. Mukana ovat muun muassa Manchesterin kaupungin kolmikko: Pablo ZabaletaMartin Demichelis ja Manchesterin punaisen puolen edustaja Marcos Rojo. Mukaan mahtuivat myös Zenitin toppari Ezequiel Garay sekä Valencian alakerrassa suorastaan loisteliaan kauden pelannut Nicolás Otamendi, jonka ennakoidaan nousevan suoraan Martinon avauskokoonpanoon.

Keskikentällä moottorina toimii Barcelonan Javier Mascherano, joka mahdollisesti saattaa pelata myös topparin paikalla. Hän on pelimäärältään tämän ryhmän kokenein pelaaja. Sevillan taiturimainen Èver Banega on juonikas pelaaja, joka pystyy hyvän syöttövalikoimansa avulla ruokkimaan Argentiinan kivikovaa hyökkäystä. Laiturin tonteille tarjolla ovat Angel di Maria sekä PSG:n Ezequiel Lavezzi. Ja mahdollisesti myös Tottenhamin Erik LamelaLucas BigliaFernando Gago sekä Juventuksen Roberto Pereyra ovat vaihtoehtoja puolestaan keskikentän keskustaan.

Tämän joukkueen hyökkäys ei varmasti suuriakaan esittelyjä kaipaa. Ykköstähtenä häärii huikaisevan kauden jälleen pelannut Lionel Messi, jonka harteilla lepää järkyttävän suuret odotukset, mikäli Messi saa huikealle vireelleen jatkoa myös Copa Américassa, pystyy ”Kirppu” ratkomaan näitä pelejä vaikka yksinään. Manchester Cityn Sergio Agüero voitti Valioliigan maalipörssin kuluneen kauden päätteeksi, ja myös häneltä odotetaan nyt tehoja. Harjoitusottelussa ennen turnauksen alkua Boliviaa vastaan Agüero iski hattutempun. Penkiltä tarjolla ovat sitten Juventuksen Carlos Tevez, joka on hieman Agüeron tyyppinen pelaaja, ja sekä Napolin ykköshyökkääjä Gonzalo Higuaín, joka toisi kärkeen sitten hieman fyysisemmän vaihtoehdon.

Uruguay:

Neljän vuoden takainen mestari, sekä Copan historian menestynekkäin maa lähtee nyt Chilen maaperälle puolustamaan titteliään. MM-kisoissa viime kesänä Uruguay eteni kovasta alkulohkosta jatkoon, mutta putosi heti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Kolumbiaa vastaan. Uruguay tulee omasta alkulohkostaan etenemään jatkoon, mutta puolivälierissä se saanee vastaan joko Brasilian tai jo viime kesältä tutun Kolumbian, joten silloin Uruguay toden teolla testataan.

Joukkueen kokoonpanosta puuttuu maan kirkkain tähti, kun FC Barcelonan hyökkääjä Luis Suárez kärsii vielä pelikieltoaan. Muuten kokoonpano on varsin tuttu aiemmistakin arvokisoista. Maalin suulla jatkaa Galatasarayn ykköstorjuja Fernando Muslera. Topparipariksi on tarjolla Atléticon kaksikko kokenut Diego Godin ja nuori vasta 20-vuotias José María Giménez. Muita tuttuja nimiä Uruguayn alakerrasta ovat Benfican Maximillano Pereira sekä Argentiinan liigassa nykyään pelaava Alvaro Pereira. Puolustus on tänäkin vuonna päävalmentaja Oscar Tabárezin miehistössä kunnossa, eikä sen suhteen ole ongelmia.

Keskikenttä koostuu lähinnä Etelä-Amerikan sarjoissa pelaavista pelaajista. Kokenut 30-vuotias Alvaro Gonzalez on ainoa, joka pelaa ulkomailla, kun hänen seuransa on Italiassa Torino. Boca Juniorsin Nicolas Lodeiro ja Tigresin Egidio Arévalo ovat mielenkiintoisia pelaajia, joilta löytyy rutkasti aiempaa kokemusta maajoukkueesta. Nuorista pelaajista mukaan pääsivät Chilessä pelaava 24-vuotias Guzmán Pereira sekä Cruzeiron 21-vuotias Giorgian De Arrascaeta.

Hyökkäyksessä Suárezin ollessa poissa, katseet kääntyvät toiseen uruguaylaistähteen, eli PSG:n kärki Edison Cavaniin, jonka harteilla lepää nyt maan osumat. Espanyolin Cristhian Stuani sekä Hull Cityn Abel Hernández tuovat taustatukea Cavanille maalinteossa. Mukaan pääsivät myös Benfican Jonathan Rodriguez sekä Ranskassa Bordeauxissa pelaava Diego Rolan, joka on nyt ensimmäistä kertaa mukana Copa Américassa.

Paraguay:

Neljä vuotta sitten Paraguay oli kaikkien yllätykseksi Copan finaalissa. Ennen tuota finaalia maa oli ollut edellisen kerran loppuottelussa vuonna 1979, jolloin Paraguay nappasi historiansa toisen Copan voiton. Edellisissä kisoissa Paraguay ei voittanut alkulohkossa ainuttakaan otteluaan, vaan se pelasi kaikki kolme peliään tasan, mutta pääsi toiseksi parhaimpana lohkokolmosena jatkoon. Samaa on odotettavissa tänäkin vuonna, sillä tässä lohkossa kaksi ensimmäistä sijaa menevät auttamatta Argentiinalle sekä Uruguaylle.

Ramón Diaz nimitettiin joulun alla Paraguayn päävalmentajaksi. Joukkueen runko turnaukseen on erittäin kokenut, ja varsin iäkäs jo. Ryhmä kaipaisi ehdottomasti tietynlaista sukupolven vaihdosta. Maaliin Diaz laittaa kokeneen 37-vuotiaan Justo Villarin, joka on tuttu kaveri aiemmistakin arvokisoista monelle jalkapallon ystävälle. Alakertaa johtaa Meksikossa pelaava kokenut Paulo da Silva, jolla on vyöllään kiitettävät 12o maaottelua. Ainoa Euroopassa pelaava puolustaja on Udinesen Iván PírisMarcos Cáceres pelaa Argentiinassa. Américan kaksikko Pablo Aguilar ja Miguel Samudio pääsivät Diazin ryhmään myöskin mukaan. Bruno Valdez on alakerran pelaajista ensikertalaisena mukana.

Keskikentältä löytyvät kokenut Víctor Cáceres, joka pelaa Brasilian liigassa. 30-vuotias keskikenttäpelaaja on pelannut kuusikymmentä maaottelua Paraguayn riveissä. San Lorenzon Néstor Ortigoza on varmasti monille tuttu pelimies entuudestaan. Richard Ortiz on Tolucan pelaajia ja Oscar Romero edustaa Racingia Argentiinassa.

Hyökkäyspäästä löytyy vanhoja konkareita, kun mukana ovat muun muassa Roque Santa Cruz, joka pelaa nykyään Meksikon liigassa. Ykköskärkenä aloittanee Diazin formaatissa Montpellierin Lucas Barrios. Mukana on myös kolmas konkari, nykyään Saksassa pelaava Nelson Valdez. Mukaan pääsivät myös FC Augsburgin nuori Raúl Bobadilla sekä Derlis González, joka pelaa FC Baselissa. Kuudes mukana oleva hyökkääjä on Tolucan kärkimies 27-vuotias Edgar Benítez.

Jamaika:

Jamaika on siis Meksikon ohella toinen kutsun turnaukseen saanut vierailijamaa. Mielenkiintoinen vierailijamaa siinäkin mielessä, että hyvin harvoin Jamaikan otteita on aiemmin päässyt seuraamaan, joten nyt siihen on oiva mahdollisuus, ainakin kolmen kamppailun verran. Onhan Jamaika auttamatta varmasti turnauksen heikoimpia maita yhdessä Bolivian kanssa, mutta hieno kokemus jamaikalaisille, jotka pääsevät nyt näyttämään osaamistaan Etelä-Amerikkaan isolle yleisölle.

Saksalaiskoutsi Winfried Schäferin kisajoukkue koostuu lähinnä Yhdysvalloissa MLS-liigassa pelaavista pelaajista. Maalissa Jamaikalla aloittanee Ruotsissa Syrianskan joukkueessa torjuva Dwayne Miller, sillä joukkueen ykkösmaalivahti Andre Blake joutuu tämän turnauksen jättämään väliin. Puolustuksesta löytyy kaksi Valioliigassa pelaavaa pelimiestä, kun Leicesterin Wes Morgan sekä Crystal Palacen Adrian Mariappa, ovat kisajoukkueessa mukana. Alakerrasta löytyy myös kokenut 30-vuotias Jermaine Taylor, joka pelaa Houston Dynamon riveissä. Kemar Lawrence on New York Red Bullsin pelaajia. Mukana on myös Readingin 22-vuotias ensikertalainen Michael Hector.

Keskikentältä löytyy kolme kappaletta Englannissa pelaavia pelaajia, kun mukana ovat Leyton Orientin Jobi McAnuff, Yeovilin Joel Grant sekä Readingin Garath McCleary. Kokenut 30-vuotias reilun 70.maaottelun Rodolph Austin on myös mukana, vaikka hän on tällä hetkellä ilman pelaajasopimusta mihinkään seurajoukkueeseen. FC Dallasin Je-Vaughn Watson on vasta 21-vuotias nuorukainen, mutta hänellä on vyöllään jo 41 maaottelua. Toinen MLS-keskikenttäpeluri on Edmontonin Lance Laing.

Hyökkäyksessä joukkueen suurin tähti on Vancouver Whitecapsin 24-vuotias Darren MattocksDeshorn Brown pelaa Norjan liigassa Vålerengan miehistössä. Simon Dawkins on Derbyn pelaajia. Giles Barnes pelaa MLS:ssä Houston joukkueessa. Etenkin juuri Mattocksin otteita on turnauksessa mielenkiintoinen seurata. Hän on kuluvan sesongin aikana osunut Vancouverille kolmesti sarjapeleissä.

Brasilia:

Brasilian viime kesä päättyi pettymykseen, kun kotikisat saivat surullisen lopun, kun ensiksi Saksa murjoi välierissä brassit maalein 7-1, ja pronssiottelussa vielä Hollantikin oli parempi. Nyt viime kesän tapahtumat on kuitenkin Brasiliassa jo unohdettu, ja katseet on käännetty tämän vuoden turnaukseen. Uudeksi päävalmentajaksi nimetettiin vanha tuttu Dunga, joka luotsasi edellisellä pestillään Brasilian Copan voittoon vuonna 2007. Brasilia on ehdottomasti tämän vuoden turnauksen yksi voittajasuosikeista, vaikkakin joukkueen ryhmässä on poissaolijoita, ja paljon uusia tuttavuuksia.

Dungan ryhmä sai turnauksen alla kovia kolauksia, kun ykkösmaalivahdiksi kaavailtu Valencian Diego Alves loukkaantui La Ligan päätöskierroksilla, eikä näin ollen pysty osallistumaan turnaukseen. Myös Real Madridin laitapuolustaja Marcelo sekä Wolfsburgin Luis Gustavo joutuvat jättämään loukkaantumisten vuoksi Copan tällä kertaa väliin.

Alvesin loukkaannuttua maalin suulle astelee Botafogon maalivahti Jefferson. Kaksi muuta maalivahtia ovat Neto sekä Marcelo Grohe. Alakerrasta sivuun jäi Marcelon lisäksi myös Barcelonan Dani Alves. Toppariparina toimii PSG:n kaksikko David Luiz – Thiago Silva. Oikean laitapakin tontin ottaa ensi kaudeksi Real Madridiin suuntaava Danilo. Vasemmalla puolestaan viilettänee Chelsean Filipe Luis. Mukana ovat myös PSG:n Marquinhos, Atléticon Miranda sekä AS Monacon Fabinho.

Keskikentältä sivussa ovat siis Gustavo sekä myös Chelsean taituri Oscar. Keskikentältä löytyykin mielenkiintoisia pelaajia, kun kymppipaikalle ovat tarjolla muun muassa Liverpoolissa hyvän kauden pelannut Philippe Coutinho, Shakhtarin Douglas Costa sekä vain kolme maaottelua aiemmin pelannut Everton Ribeiro. Coutinholla on kasassa aiemmin kuusi maaottelua, ja Costalla puolestaan neljä, joten erittäin rankasti on Dunga keskikenttää muokannut. Keskikentän pohjalla häärivät Manchester Cityn Fernandinho sekä FC Porton mielenkiintoinen Casemiro, joka on myös pelannut ainoastaan seitsemän maaottelua.

Kärjessä ykkösnimenä häärii Barcelonan taituri Neymar, jonka harteilla lepää maalintekovastuu. Mukana ovat myös Santosissa nykyään viilettävä Robinho, Kiinassa pelaava Diego Tardelli sekä Gustavon loukkaantumisen myötä vielä mukaan otettu Shakhtarin Fred.

Kolumbia:

Viime kesän MM-kisoissa upeilla otteillaan viihdyttänyt Kolumbia pyrkii nyt Etelä-Amerikan huipulle samoilla konsteilla, kuin mitä viime kesän MM-kisoissa nähtiin. Copa Américan kertaalleen vuonna 2001 voittanut Kolumbia putosi neljä vuotta sitten heti puolivälierissä, kun Peru oli tuolloin parempi lukemin 0-2. Nyt päävalmentaja José Pekermanin miehistöllä on täydet eväät mennä turnauksessa neljän parhaan joukkoon. Etenkin Kolumbian hyökkäysarsenaali on armottoman kovatasoinen.

Tolppien väliin Kolumbialla astelee Arsenalissa kevätkauden aikana ykkösmaalivahdin tontin napannut David Ospina, jonka ylle voittavaa joukkuetta voi alkaa rakentamaan. Kokenut Mario Yepes lopetti maajoukkuepelit, mutta alakertaan löytyvät Kolumbialta muun muassa Milanin Cristian Zapata, Napolin Juan Camillo Zuniga, sekä Brasiliassa pelaava Pablo Armero. Mukana ovat myös Granadan Jeison Murillo, Besiktasin Pedro Franco sekä PSV:n Santiago Arias.

Keskikentän keskustasta puuttuvat tärkeät Abel Aguilar sekä Fredy Guarín. Tilalle on kuitenkin Aston Villan Carlos Sanchez ja Meksikossa pelaava Alexander Mejía. Sekä kymppipaikalle MM-kisojen maalikuningas ja kisojen jälkeen kovalla rahalla Real Madridiin siirtynyt taiturimainen James Rodriguez. Chelseaan kesken kauden siirtynyt Juan Cuadrado ei Lontoossa vielä vakuuttanut, mutta hänen otteitaan on mielenkiintoinen jälleen päästä seuraamaan.

Hyökkäykseen palaa MM-kisat loukkaantumisen vuoksi väliin jättänyt Radamel Falcao, jonka lainakausi ManU:ssa ei mennyt aivan putkeen, mutta Pekermanin avauskokoonpanossa Falcaon nimi nähtänee. Sevillassa hyvän kauden pelannut ja Eurooppa Liigan finaalin ratkaissut Carlos Bacca odottaa myös omaa tilaisuuttaan, kuten myös FC Porton Jackson Martínez. Mukana ovat vielä myös AS Roman Victor Ibarbo, Sampdorian Luis Muriel sekä River Platen 30-vuotias Teófilo Gutierrez, joten laatua Kolumbian hyökkäyspäästä riittää vaikka millä mitalla. Etenkin Bacca olisi hienoa nähdä kehissä, kun miehen kausi Espanjassa sujui erinomaisesti.

Peru:

Peru oli neljä vuotta sitten komeasti Copassa pronssilla. Joukkue pääsi pudotuspeleihin mukaan parhaana lohkokolmosena. Pronssiottelussa se kaatoi Venezuelan maalein 4-1. Tänä vuonna vastaavaa yllätystä tuskin tullaan näkemään, ja Perun kohtalon ratkaiseekin todennäköisesti keskinäinen kamppailu juuri Venezuelaa vastaan, sillä Brasilia ja Kolumbia ovat auttamatta lähtökohtaisesti kovempia tässä lohkossa.

Ricardo Garecan luotsaamasta ryhmästä löytyy monia mielenkiintoisia pelimiehiä. Maalissa aloittanee 31-vuotias Diego Penny, joka on Sportingin Cristalin maalivahti. Alakerrasta löytyvät muun muassa Portugalissa pelaava Luis Advincula, Frankfurtin Carlos Zambrano, Malmön Yoshimar Yotun sekä Juan Aurichin pelaaja Ramos.

Keskikentällä Fiorentinan Juan Manuel Vargas on tuttu pelaaja monelle, ja yksi joukkueen avainpelaajista. Sportingin Cristalin kaksikko Josepmir Ballón sekä Carlos Lobatón, jotka ovat kokeneita tekijöitä jo aiemmistakin turnauksista. Mukana ovat myös Paolo Hurtado, joka pelaa Portugalissa, sekä Edwin Hurtado, joka on Real Garcilason pelaajia.

Hyökkäyspäästä esiin nousevat Bundesliigassa pelaavat, Bayernin Claudio Pizarro sekä Schalken vikkeläkinttuinen Jefferson Farfán. Brasiliassa nykyään pelaava 31-vuotias Paolo Guerrero,joka voitti neljä vuotta sitten turnauksen maalipörssin viidellä osumalla, joten myös häneen kiinnittyy katseet maalinteossa. Mukaan pääsivät myös Sportingin André Carrillo sekä Yordy Reyna, joka pelaa 2.Bundesliigassa RB Leipzigissä.

Venezuela:

Neljä vuotta sitten tosiaan upeasti neljän parhaan joukossa ollut Venezuela joutui tämän vuoden turnauksessa erittäin kovaan alkulohkoon. Neljän vuoden takainen nelossija oli myös maan historian paras sijoitus Copa Américassa. Tänä vuonna vastaavaa ei kuitenkaan tulla näkemään, vaan hyvin todennäköisesti Venezuelan kisat päättyvät jo alkulohkovaiheeseen.

Noel Sanvicenten joukkueesta löytyy kuitenkin isollekin yleisölle muutamia tuttuja nimiä, joten ei todellakaan kyseessä ole mikään täysin tuntematon jalkapallomaa. Venezuelan tolppien välissä turnauksessa torjuu Tenerifen maalivahti Daniel Hernández. Hänen varallaan ovat Caracasin kaksikko Alain Baroja sekä vasta 17-vuotias Wullker Farinez. Puolustukseen tarjolla ovat muun muassa nykyisin Englannissa pelaava Fernando Amorebieta, Ranskassa pelaavat Oswaldo Vizcarrondo ja Grenddy Perozo. Mukana ovat myös kokenut 31-vuotias 56 maaottelun mies Gabriel Cichero sekä Málagan puolustaja Roberto Rosales.

Keskikentän johtohahmo on kokenut Genoan pelaaja Tomás Rincón. Joukkueen kapteenina toimii Juan Arango, joka on monelle varmasti jo entuudestaan tuttu pelimies. Erittäin tärkeä pelaaja Venezuelalle. Miehellä on kasassa peräti 124 maaottelua, joten erittäin arvostettu pelaaja venezuelalaisten keskuudessa. Kokeneet César González sekä Franklin Lucena tuovat myös kokemusta keskikentälle. Mukana on myös Zamora FC:n nuori 19-vuotias Jhon Murillo, jolla on vyöllään vasta yksi maaottelu.

Hyökkäyspään ykkösnimi on Zenitin Salomon Rondón, jonka vastuulla on joukkueen maalinteko. Häntä avittaa 29-vuotias Rayo Vallecanon pelaaja Nicolás ”Miku” Fedor, joka on maajoukkueessa iskenyt kymmenen osumaa 50 otteluun. Torinon Josef Martinez on myöskin mielenkiintoinen pelaaja, ja pystyy myös iskemään tärkeitä osumia joukkueelle. Neljäs mukana oleva hyökkääjä on Gelmin Rivas, joka on maajoukkuessa aiemmin pelannut ainoastaan kolme ottelua, joten hänen roolinsa lienee enemmänkin vaihtopenkin puolella.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *