Formula 1 VPN-Suomi

Bundesliiga

Katsaus Bundesliiga kauteen 2014 – 2015

23.05.2015, futari

Bundesliiga kausi vuosimallia 2014 – 2015 saatiin lauantaina 23.päivä toukokuuta päätökseen. Bayern München oli jo mestaruutensa aiemmin varmistanut, mutta jännitystä riitti putoamistaistelussa, sillä useamman joukkueen tulevaisuus pääsarjatasolla oli vielä vaakalaudalla.

Bundesliigan syyskausi oli Bayern Münchenin hallintaa. Pep Guardiolan luotsaama ryhmä marssi syksyllä jo vahvasti kohti mestaruutta, sillä sarjan ensimmäinen puolisko, 17.ottelua toivat 14 voittoa ja kolme tasapeliä. Maalieron ollessa murskaava 41-4. Sarjakakkonen Wolfsburg oli jäänyt jo 11.pisteen päähän Bayernista, kun siirryttiin talvitauolle. Samanlaisen menon odotettiin jatkuvan myös kevätpuoliskolla, mutta heti talvitauon jälkeen ensimmäisessä ottelussa juuri Wolfsburg esitti loisteliaan esityksen ja kaatoin Bayernin kotonaan 4-1. Seuraavassa ottelussa Schalke haki Allianz Arenalta pisteen. Tuon kamppailun jälkeen Bayern heräsi pelaamaan myös kevätkaudella ja joukkue nappasi 6 voittoa putkeen, jonka jälkeen Mönchengladbach haki Allianzilta maalein 0-2 pisteet. Tuon jälkeen Bayern nappasi neljä voittoa putkeen ja varmisti näin ollen kolmannen peräkkäisen Saksan mestaruuden.

Loppujen lopuksi Bayernin saldoksi 34.ottelun jälkeen tuli 25-4-5, ja sarjassa toiseksi tullut Wolfsburg jäi kymmenen pisteen päähän. Bayernin parhaat maalintekijät kaudella olivat Robert Lewandowski sekä Arjen Robben kumpainenkin iski 17.liigaosumaa.

Muut Mestareiden Liigaan oikeuttavat sijat menivät Wolfsburgille, joka piti kakkossijansa myös kevätkaudella. Borussia Mönchengladbach nousi keväällä Leverkusenin edelle ja nappasi viimeisen suoran paikan. Leverkusen oli lopulta siis neljäs, ja pääsee karsimaan paikasta ensi kauden Mestareiden Liigaan. Eurooppa Liigaan oikeuttavan viidennen sijan nappasi FC Augsburg ja Schalke pääsi Eurooppa Liigan karsintaan ollessaan sarjassa kuudes.

Borussia Dortmundin syyskausi ei kulkenut sitten alkuunkaan. Dortmund oli talvitauolle lähdettäessä Bundesliigan toiseksi viimeinen. Joukkue voitti ainoastaan neljä ottelua syyskaudella, mutta esimerkiksi samaan aikaan Mestareiden Liigassa keltamustien meno oli vakuuttavaa. Kevätkaudella Dortmund sai kuitenkin pelinsä edes jotenkin raiteille ja se raivasi itsensä sarjassa lopulta seitsemänneksi. Jääden kaksi pistettä paikallisvastustaja Schalkesta. Jürgen Klopp jätti lauantain päätöskierroksella Bremen ottelussa jäähyväiset Signal Iduna Parkin yleisölle. Dortmundilla on kuitenkin vielä yksi ottelu tältä kaudelta pelaamatta, kun ensi viikon lauantaina edessä on Saksan Cupin loppuottelu Wolfsburgia vastaan. Kyseinen finaalipaikka tarkoittaa myös sitä, että Dortmund osallistuu ensi kaudella Eurooppa Liigan karsintoihin, kun finaalivastustaja Wolfsburg saavutti Mestareiden Liigaan paikan.

Sijoille 8-12 sijoittuivat tällä kaudella: Hoffenheim, Frankfurt, Bremen, Mainz, FC Köln.  Tasainen keskikasti, 12.sijalle päätynyt Köln jäi ainoastaan neljän pisteen päähän kahdeksanneksi sijoittuneesta Hoffenheimista.

Sarjan kellarikerroksessa oli vielä paljon pelattavana, kun lähdettiin päätöskierrokselle. Lopulta jännittävien vaihden jälkeen syyskaudella vielä kymmenentenä ollut Paderborn jäi lopulta jumboksi 31.pisteellä. Myös Freiburgin kohtaloksi tuli suora putoaminen ensi kaudeksi 2.Bundesliigaan. HSV oli myös selkäseinää vasten päätöskierroksella, mutta hampurilaiset selättivät Schalken kotona maalein 2-0, tuo ei kuitenkaan riittänyt varmistamaan suoraa sarjapaikkaa, vaan tänäkin keväänä HSV:llä on edessään putoamiskarsinnat. Vastustaja karsintoihin selviää huomenna, kun 2.Bundesliigassa pelataan päätöskierros. Lopulta kuiville jäivät maalieron turvin 15.sijoittunut Hertha Berlin, kauden aikana vahvasti rämpinyt Stuttgart voitti päätöskierroksella Paderbornin ja nousi lopulta sijalle 14. Hannover kukisti päätöspelissä Freiburgin maalein 2-1, ja oli lopulta sijalla 13.